lördag 30 april 2016

Kultur och stillhet

Det eviga är oföränderligt,stilla. Ett konstverk som kallas evigt måste därför innehålla en stilla punkt. Omkring denna som nav skapas rörelsen i det övriga verket




Mer av Salvador

torsdag 28 april 2016

Ren kultur

Det förekommer ofta inom konstvärlden överkultiverade personer i ledande ställning. Personerna är rena och oaggressiva, men styrs i själva verket omedvetet av djuriska impulser. Den kulturella fenissan är bara ett sätt att dölja faktiska förhållanden. Om kulturen ska vara frisk behöver den ledas av friska personer.

Mer av Poeten Salvador

tisdag 26 april 2016

Dramatiskt språk

En teaterpjäs brukar kallas drama. Dramatik handlar om spänning, hur den byggs upp och avklingar. Är det möjligt att skriva ett drama med de ungas chattspråk på nätet? Är språket tillräckligt utmejslat för att beskriva de finaste nyanserna i spänningens utveckling eller är det ett grovhugget språk som bygger klichéer?

Mer av poeten Salvador

lördag 23 april 2016

Kultur och ordning

Konstnärens råämne är ett stycke kaos. Kulturbetet utvecklar genom att ordna detta kaos och ge det formlösa struktur.




Mer av Salvador

torsdag 21 april 2016

Schweiz

Den 15 april skrev Angela Borner på telebasel.ch, att runt 70 % av schweizarna årligen besöker någon traditionell kulturinstitution åtminstone en gång. Hur stor är andelen i Sverige?

Mer av Poeten Salvador

tisdag 19 april 2016

Marknad

Vislanda marknad 16 april 2016. Verkar kulturen på en marknad? Är det i så fall pengar som ska styra utbudet?

Mer av Poeten Salvador

lördag 16 april 2016

Kultur och tillväxt

Människans grundläggande drift är överlevnad. Där livet finns vill det utvecklas. Kultur förädlar ett råämne, utvecklar. Kulturen bidrar till samhällets tillväxt.




Mer av Salvador

torsdag 14 april 2016

Konstutställning

Japanska Kumi, som numera bor i Diö nära Linnés födelsehem i Råshult i Småland , ställer ut akvareller Café St. Clair i Alvesta. Kulturen behöver arenor, en enkel lösning är att använda restauranger och kaféer till utställningsrum. Enkelhet är en dygd.

onsdag 13 april 2016

Kultursamling

Samling för kulturen på onsdagskvällen.  Alvesta kommun beskrev inför intresserade åhörare hur man driver kulturfrågor. Kulturen behöver eldsjälar. Kan små orter gå före och ge kulturen en pånyttfödelse?

lördag 9 april 2016

Kultur och ord

Världen består av ord, egentligen Ogdens trianglar. Kultur förädlar råämnet, ordet. Kultur berikar språket




Mer av Salvador

lördag 2 april 2016

Kultur och energi

Kontakt skapar energi, ett ljussken. Kultur bygger på kommunikation mellan publik och konstnär, kommunikation bygger på kontakt. Kultur lyser upp tillvaron.




Mer av Salvador